Tearing/Vsync Problems on OpenSuse 12.2
Hi. We just installed OpenSuse on a PC using a GtX 560 Firestorm Graphic Card. In most of the OpenGL games, we had some white/grey stripes wandering over the screen - especially on the parts of the screen were shadows or overlays of any form appear - that disapperead for the most games after we activated VSync @ the Nvidia driver or ingame - or deactivated the shadows if this didn't helped. However, some games still have the problem (it is most visible @ path of exile under wine atm) - and after all, shadows are a nice thing aswell. Since a driver-update didn't helped us out, and nobody had an idea (besides the driver upgrade that didn't helped either :/) @ the [url=http://www.opensuse-forum.de/opensuse-12-2-nvidia-gtx560-flackernde-schatten-hardware-treiber/themen-f9/t8448-f11/]openSuse-Forum[/url], we decided to come here ;) Bug report file: http://www.mediafire.com/?avj5k7kjkku7har
Hi.
We just installed OpenSuse on a PC using a GtX 560 Firestorm Graphic Card.
In most of the OpenGL games, we had some white/grey stripes wandering over the screen - especially on the parts of the screen were shadows or overlays of any form appear - that disapperead for the most games after we activated VSync @ the Nvidia driver or ingame - or deactivated the shadows if this didn't helped.
However, some games still have the problem (it is most visible @ path of exile under wine atm) - and after all, shadows are a nice thing aswell.

Since a driver-update didn't helped us out, and nobody had an idea (besides the driver upgrade that didn't helped either :/) @ the openSuse-Forum, we decided to come here ;)

Bug report file:

http://www.mediafire.com/?avj5k7kjkku7har

#1
Posted 02/11/2013 08:49 PM   
Looks a bit like the same problem described here in previous thred, can you please check the screenshots there if it looks similar? Thank's! [url]https://devtalk.nvidia.com/default/topic/525640/linux/evga-geforce-gtx-660-ti-problems-/[/url]
Looks a bit like the same problem described here in previous thred, can you please check the screenshots there if it looks similar? Thank's!
https://devtalk.nvidia.com/default/topic/525640/linux/evga-geforce-gtx-660-ti-problems-/

#2
Posted 02/12/2013 02:45 PM   
Hi. As far as i can see, ours look a bit different: http://www.imagebanana.com/view/j53lxlc3/poegraphbug1.JPG http://www.imagebanana.com/view/2lulfvfh/poegraphbug2.JPG While the "washed out" effect is caused by the camera, the "stripes" really look like this and move a bit over the screen (they move up/down only a little bit, but very. very fast - overall they keep kind of static). Thanks for the answer however :)
Hi.
As far as i can see, ours look a bit different:

http://www.imagebanana.com/view/j53lxlc3/poegraphbug1.JPG
http://www.imagebanana.com/view/2lulfvfh/poegraphbug2.JPG

While the "washed out" effect is caused by the camera, the "stripes" really look like this and move a bit over the screen (they move up/down only a little bit, but very. very fast - overall they keep kind of static).

Thanks for the answer however :)

#3
Posted 02/12/2013 07:32 PM   
Scroll To Top