Nvidia GeForce 840M not recognize with Nvidia script installation
Hi, I try to install the driver for the 840M on my laptot but the script say me : WARNING: You do not appear to have an NVIDIA GPU supported by the 361.45.11 NVIDIA Linux graphics driver installed in this system. For further details, please see the appendix SUPPORTED NVIDIA GRAPHICS CHIPS in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com. But I'm sur that this card is present on my laptot, and on the Nvidia web-site I see that the driver is supported on my card. any idea ? lspci result : 03:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM108M [GeForce 840M] (rev ff) 03:00.0 0302: 10de:1341 (rev ff) (prog-if ff) !!! Unknown header type 7f I donwload this script http://www.nvidia.fr/download/driverResults.aspx/103505/fr thanks a lot,
Hi,

I try to install the driver for the 840M on my laptot but the script say me :

WARNING: You do not appear to have an NVIDIA GPU supported by the 361.45.11 NVIDIA Linux graphics driver installed in this system. For further details, please see the appendix SUPPORTED NVIDIA GRAPHICS CHIPS in the README available on the Linux driver download page at www.nvidia.com.

But I'm sur that this card is present on my laptot, and on the Nvidia web-site I see that the driver is supported on my card.

any idea ?

lspci result :

03:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM108M [GeForce 840M] (rev ff)

03:00.0 0302: 10de:1341 (rev ff) (prog-if ff)
!!! Unknown header type 7f

I donwload this script

http://www.nvidia.fr/download/driverResults.aspx/103505/fr

thanks a lot,

#1
Posted 06/02/2016 12:34 PM   
Please help others to help you by posting detailed system specs.
Please help others to help you by posting detailed system specs.

linuxmint-18.3-mate-64bit, *4.13.0-39-lowlatency | *XG-C100C (*PnP) *2018-01 C.U. for Win 10 1709 x64 (KB4056892), 600084f | (EOL)SABERTOOTH 990FX R2.0 (UEFI 2901, 2016/08/05), FX-8370 (Wraith) fam15h, details, 600084f, CSM-->UEFI and **Legacy OpROM (**allows for the custom partitioning of SSDs & HDDs that will also work intact with up-to-date Vishera-capable PC-BIOS-based motherboards), no 'Secure' Boot or HPET | IOMMU Enabled (64-bit) | KVR16E11K4/32 (MBECI-0006) | STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 (nVidia 384.111). Resume from S3 works correctly in all regards. Hibernate does not. | GL2450HM, DVIDDMM10, ARMUNONB | 220-G2-0850-XR | GH22LP20 (LightScribe), USB2SATAIDE (JM20337) | DRW-24B1ST | PEXMSATA3422 (FW: 2.3.0.1065) with 2 x SMS200S3/120G in RAID 0 and 2 x ST3000DM001 in RAID 0 | 1 x SUV400S37240G, 1 x ST6000DM001, 1 x ST2000DM001 [Win 10 Pro 1709 x64] (SB950) | 1 x SUV400S37240G, 1 x ST6000DM001 (ASM1062) | JMS561-based S252BU33R (FW: 101.01.01.09, incompatible with the ASM1042A in all modes) with 2 x ST2000LM003 (RAID0), JU-P40511-S1 (uPD720201), JU-H40711-S1 (VIA VL811 ) | CM 690 II Advanced, 2 x HP-12 PWMs, 6 x HP-14 PWMs, 1 x FAN7X10TX3 (via a 70mm to 80mm AM2 CPU cooler bracket) | ST0026Z | PCE-AC55BT (Intel 7260) PnP, no suspend issues with or without ErP | Y-BF37 (Sleep key), SM50F76959

#2
Posted 12/31/2016 03:03 AM   
Hi Guys, This forum is for Linux Graphics Debugger, you might post in some other place for Linux Driver issues. Thanks An
Hi Guys,

This forum is for Linux Graphics Debugger, you might post in some other place for Linux Driver issues.

Thanks
An

#3
Posted 01/09/2017 06:22 AM   
Scroll To Top

Add Reply